Blog

Kutyák visszatérő fülgyulladása és hatékony állatorvosi fültisztítás otthon


A legtöbb kutya eléte során legalább egyszer átesik FÜLGYULLADÁSon. Szerencsére a legtöbb esetben ezek megfelelő kezelés mellett gyorsan gyógyulnak és nem térnek vissza.

Azonban nagyon sok kutyus -és gazdája- szenved nem vagy nagyon nehezen gyógyuló és folyamatosan visszatérő fülgyulladástól.  Míg az egyszerű esetek kiváltó okai sok esetben a gazdik számára is ismertek: víz, idegen test a hallójáratban stb., és a megfelelő kezelésre (idegen test eltávolítása, gomba és baktérium ellenes fülcseppek) gyorsan javulnak, a komplikált eseteknél a kórokozók leküzdése önmagában nem oldja meg a problémát, mivel a háttérben a szervezet rendellenes működése áll.

A leggyakoribb visszatérő fülgyulladást okozó HÁTTÉROK az allergia, az esetek 30%-ának hátterében atópia vagy eleségallaergia áll, de akár hormonális betegségek (pl. pajzsmirigy-alulműködés) és autoimmun megbetegedés is húzódhat a háttérben, melyek felderítése elsődleges a hatékony kezelés szempontjából. (Gyakori tapasztalat továbbá, hogy a bűzmirigyek nem megfelelő ürülése is állhat a nem gyógyuló gyulladások háttérben, melytől azok rendszeres ürítésével egyszerűen megszabadulhatunk.)

A hallójárat gyulladások sikeres gyógyításának másik pillére a hallójárat alapos TISZTÍTÁSa, ugyanis a kezelés csak így hat megfelelően. Ez nem egyszerű feladat, ugyanis a kutyák hallójárata L-alakban megtört, de különösen nehéz az idült esetekben, a gyulladástól beszűkült, nagy mennyiségű váladékkal telt, sokszor igen fájdalmas hallójáratok miatt, valamint a nem közreműködő kutyáknál.

Ilyen esetekben jelent megoldást az otthon is elvégezhető állatorvosi fültisztítás, mely során enyhe bódításban, alapos vizsgálat után, a megfelelő (sérült dobhártya esetén is biztonságos) tisztítószerekkel és speciális szívóberendezéssel többször átmosva mélyrehatóan kitisztítjuk a hallójáratokat, teljesen eltávolítva a baktériumokkal és gombákkal telt váladékot, majd a mosófolyadékot is, ami után a kezelés is hatékonyan ki tudja fejteni hatását.

Teljes körű állatorvosi ellátás

Márkó, Bánd, Herend, Gyulafirátót, Szentgál, Hárskút, Lókút, Zirc, Hajmáskér, Öskü, Sóly, Nemesvámos, Veszprémfajsz, Szentkirályszabadja, Litér, Nemesvámos, Tótvázsony, Eplény, Pénzesgyőr, Bakonybél, Csehbánya, Farkasgyepű, Németbánya, Kislőd, Úrkút településeken, házhoz történő kiszállással

  • Mobil: (+36) 30 372 1273 (Bejelentkezés Viber-üzenetben is)
  • E-mail:
  • Weboldalunk: mobilallatorvosveszprem.hu
  • Facebook-oldalunk »
© Minden jog fenntartva
Weboldal: