Blog

Szívférgesség


Minden kutyás, cicás gazdi tudja, hogy a tavasz beköszöntével fokozottan oda kell figyelnünk a kullancsok elleni védekezésre, melyek számos állatainkra veszélyes betegség (pl. babesiosis, Lyme-kór) terjesztői, így védekeznünk kell ellenük. Azonban kevesen tudják még, hogy az utóbbi években sajnos Magyarországon is ugrásszerűen elszaporodott a szúnyog által terjesztett SZÍVFÉRGESSÉG kutyákban. Az elmúlt években általunk szűrt kutyák jelentős százaléka fertőzött volt, nemritkán már olyan stádiumban, amit gyógyítani sem lehetett. Mivel nem csak maga a megbetegedés, de a kezelése is potenciálisan veszélyezteti a kutya életét, kiemelten fontos a megelőzése!
A szívférget a szúnyogok vérszívás során oltják be a kutyába, ahol a féreglárvákból akár 30 cm-es férgek fejlődhetnek ki, melyek a kutyák tüdőereiben és szívében élnek sokszor tömegesen, akár milliónyi lárvát bocsátanak a keringésbe, és idővel súlyos légzőszervi és szívpanaszokat okoznak.
Ma már rengeteg készítmény létezik a bolha-kullancs elleni prevencióra és szívférgesség megelőzésére is, melyek hatékonysága is nagyon különböző, így nem egyszerű eligazodni közöttük, ennek megkönnyítésére összeállítottunk három hatékony protokollt, melyből mindenki könnyedén kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet. A hatékony védekezésért, a szűrővizsgálatért, a készítményekkel és akciókkal kapcsolatban bátran keressenek telefonszámunkon, a Facebookon-oldalunkon üzenetben vagy honlapunkon e-mailben!

 

Teljes körű állatorvosi ellátás

Márkó, Bánd, Herend, Gyulafirátót, Szentgál, Hárskút, Lókút, Zirc, Hajmáskér, Öskü, Sóly, Nemesvámos, Veszprémfajsz, Szentkirályszabadja, Litér, Nemesvámos, Tótvázsony, Eplény, Pénzesgyőr, Bakonybél, Csehbánya, Farkasgyepű, Németbánya, Kislőd, Úrkút településeken, házhoz történő kiszállással

  • Mobil: (+36) 30 372 1273 (Bejelentkezés Viber-üzenetben is)
  • E-mail:
  • Weboldalunk: mobilallatorvosveszprem.hu
  • Facebook-oldalunk »
© Minden jog fenntartva
Weboldal: